HealthQuest is opgezet uit een uniek samenwerkingsverband. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven, kennis instellingen, en zorgaanbiers. Samen valt dit samenwerkingsverband onder de noemer: “Innovatiewerkplaats Diabetes”. De HealthQuest-applicatie is opgezet voor (pré)-diabetes patiënten maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die iets aan zijn of haar gezondheid wil doen.

Bedrijven
Bedrijven als Tizin, Target-Holding, Viven, en Sense hebben er samen voor gezorgd dat de HealthQuest-app in ontwikkeling kwam. Tizin is verantwoordelijk voor de applicatie, Target-Holding voor de kunstmatige intelligentie, en Sense voor de sensoren binnen de applicatie.

Kennisinstellingen
De kennis instellingen zoals de Hanzehogeschool Groningen, en het Alfa-college samen hebben gezorgd voor de inhoud en kennis verwerkt in de app. Studenten en wetenschappers hebben samen gedacht over het design van de applicatie, en hebben de wetenschappelijk onderbouwde Quests geleverd.

Zorgaanbieders
HealthQuest werd vervolgens getest door eind-gebruikers van het Martini-ziekenhuis en Balanza leefstijlcoaching. De eind-gebruikers waren zowel diabetes patiënten, als relatief gezonde gebruikers die iets aan hun leefstijl wouden doen. De feedback van de gebruikers is vervolgens weer teruggekoppeld naar de ontwikkelaars voor verdere ontwikkeling. Zo wordt HealthQuest alsmaar beter en beter!